پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

عوارض جانبی پروتئین سویا


عوارض جانبی پروتئین سویا


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


عوارض جانبی پروتئین سویا


مصرف محصولات سویا تنها زمانی که در مقادیر زیاد و برای مدت زمان طولانی مصرف شوند، می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد. در صورتی که آن را به طور مرتب مصرف می‌کنید، بایستی از این عوارض جانبی و منفی بالقوه آگاهی داشته باشید.
سویا یکی از غنی‌ترین منابع گیاهی پروتئین به شمار می‌رود. پروتئین‌ها یکی از ضروری‌ترین مواد مغذی مورد نیاز انسان می‌باشند به این دلیل که وجود آنها جهت ساخت ماهیچه و ترمیم بافت در بدن حیاتی است. تمام محصولات سویا مانند لوبیا یا دانه‌ی سویا، پودر سویا، پروتئین سویا، توفو و غیره حاوی مقادیر نسبتاً زیادی پروتئین می‌باشند. این مواد غذایی برای افرادی که تمایل به داشتن مقدار بالایی پروتئین در رژیم غذایی خود هستند، توصیه می‌شود. با این حال، بعضی افراد وجود خطراتی در ارتباط با سویا را مطرح می‌سازند.

عوارض جانبی سویا

لازم به ذکر است که، معمولاً عوارض جانبی سویا در افرادی مشاهده می‌شود که نسبت به آن آلرژی یا حساسیت دارند. در این وضعیت، سوء هاضمه، اختلالات لوزالمعده و دستگاه گوارش، و غیره، ممکن است در اثر مصرف پروتئین سویا و مکمل‌های آن تجربه شود. سویای تخمیر نشده، به طور اخص منجر به ناراحتی شکم می‌شود.
از سوی دیگر، حتی اگر نسبت به سویا آلرژی ندارید، در این صورت چنانچه پروتئین سویا و مکمل‌های آن را در مقادیر بالا مصرف کنید، ممکن است دچار عوارض جانبی منفی گردید. اما بر اساس ادعاهای اخیر، آثار بالقوه‌ای که در ذیل آمده را نمی‌توان نادیده گرفت.
سوء هاضمه یکی از شایع‌ترین عوارض جانبی مشاهده شده در اثر مصرف سویا است. این بدان علت است که سویا حاوی لکتین بوده که بر فرایند هضم اثر می‌گذارد.
• اعتقاد بر این است که سویا با بیماریهای مرتبط با تیروئید در ارتباط است. سویا حاوی ماده‌ای تحت عنوان گواتروژن (goitrogens) بوده که مانع از عملکرد تیروئید شده در نتیجه موجب بروز بیماریهای تیروئید می‌شود.
• بحثهای زیادی در خصوص نقش سویا در ایجاد سرطان وجود دارد. به زنانی که سابقه‌ی سرطان سینه دارند توصیه می‌شود که از محصولات سویا مصرف نکنند. 
ادامه مطلب ...

علائم مسمومیت ناشی از آب


علائم مسمومیت ناشی از آب


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید



علائم مسمومیت ناشی از آب


مسمومیت ناشی از آب به دلیل نوشیدن مقدار بیش از اندازه‌ی آب اتفاق می‌افتد. نوشیدن غیر طبیعی مقدار زیادی آب می‌تواند تعادل الکترولیت را مختل ساخته در نتیجه بر سلامت فرد به شکلی نامساعد اثر ‌گذارد. این مقاله اطلاعاتی را در خصوص این وضعیت فراهم ساخته است.
این یک واقعیت شناخته شده است که نوشیدن مقادیر کافی آب جهت عملکرد سالم بدن ضروری است. بدن انسان مکانیسم خود را در تنظیم تعادل مایعات و الکترولیتها دارد. کلیه‌ها یک جفت اندام بوده که عمدتاً مسئول حفظ تعادل مایعات و همچنین الکترولیتهایی مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم و غیره می‌باشند. سدیم نقشی حیاتی در تنظیم تعادل مایع ایفاء می‌کند. مسمومیت با آب، از نظر پزشکی به هیپوناترمی رقیق شدگی (dilutional hyponatremia) اشاره دارد که نوعی عارضه‌ بوده که در آن غلظت سدیم موجود در خون به دلیل مصرف بیش از حد آب پایین می‌آید. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول فعالیتهای استقامتی (دو ماراتون، ورزشهای سه گانه، و یا تمریناتی که موجب از دست رفتن سدیم به دلیل تعرق بیش از حد می‌شوند) می‌تواند فرد را مستعد ابتلاء به مسمومیت ناشی از آب گرداند.
هنگامی که غلظت سدیم خون کمتر از 135 میلی‌مول در هر لیتر و یا 4ر0 اونس در هر گالن می‌شود، سطح نمک موجود در خون ما پایین می‌آید. در چنین شرایطی، آب شروع به نفوذ به درون سلول‌ها می‌کند. این روند می‌تواند به آسیب گسترده سلولی منجر شود.

علل

✶ بارزترین علت مسمومیت ناشی از آب نوشیدن مقدار بسیار زیاد آب است.
✶ نوشیدن بیش از حد مجاز آب در یک فاصله‌ی زمانی کوتاه نیز می‌تواند یک عامل مؤثر در این وضعیت باشد.
✶ استفاده از داروهای دیورتیک یا ادرار آور می‌تواند فرد را مستعد ابتلاء به مسمومیت ناشی از آب سازد.
✶ شرکت در مسابقات نوشیدن آب و یا آب میوه می‌تواند شما را بر آن داشته که مقادیر زیادی آب نوشیده و موجب ایجاد عدم تعادل در سطوح سدیم شوید.
✶ علل دیگر مسمومیت ناشی از آب کم کاری غده‌ی تیروئید، استفراغ یا اسهال، کم آبی بدن، و غیره می‌باشند.
✶ سیروز کبدی، نارسایی کلیوی و نارسایی قلبی می‌توانند شما را مستعد ابتلا به مسمومیت با آب سازند. 
ادامه مطلب ...

فوائد بادام زمینی در سلامت


فوائد بادام زمینی در سلامت


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


فوائد بادام زمینی در سلامت

بادام زمینی از بقولاتی است که تمام خواص یک مغز خوراکی یا آجیل را دارد. و بسیاری از فوائد سلامتی بخش حیاتی را به آن نسبت می‌دهند. این مقاله اطلاعاتی را در خصوص چند مورد از این فوائد در اختیارتان قرار می‌دهد.

بادام زمینی، متعلق به خانواده‌ی فاباسه (Fabaceae) (لوبیا) است. و با نام علمی Arachis hypogaea گونه‌ای از بنشن یا بقولات بوده که بومی جنوب آمریکا، مکزیک، و مرکز آمریکا به شمار می‌رود. بادام زمینی یک گیاه علفی یکساله بوده که دارای ساقه‌ی بسیار بلند و باریک، و برگهایی است که برخلاف یکدیگر بوده و به شکل پر که از چهار برگچه تشکیل شده‌اند، و گلهایی دارد که به شکل نخود فرنگی بوده و میوه‌های آن (بنشن) در اصل دانه‌هایی هستند که در زیرزمین روییده و بزرگ می‌شوند. در حال حاضر، بادام زمینی در جهان در آب و هوایی پرورش داده می‌شود که دارای دوره‌های گرمای طولانی مدت بوده و از باران فراوانی برخوردار باشند. این بنشن‌ها دارای خواص سلامتی بخش بسیاری هستند به این دلیل که منبعی غنی از مواد مغذی حیاتی می‌باشند


فوائد بادام زمینی در سلامت  
ادامه مطلب ...

فوائد لوبیا در سلامت


فوائد لوبیا در سلامت


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


 فوائد لوبیا در سلامت

 

لوبیا که در نقاط مختلف جهان یافت می‌شود، می‌تواند در بسیاری از غذاها مورد استفاده قرار گیرد. اما پیش از آنکه هرکدام از آنها را وارد دستور غذایی خود نمایید، از فوائد سلامتی بخش آن از طریق این مقاله اطلاع یابید...
انواع لوبیا که جزء حبوبات محسوب می‌شوند، اعضای گروه بزرگی از سبزیجات می‌باشند، به این دلیل که بیش از 13000 گونه از آن در دنیا یافت می‌شود. بسیاری از شما پیش از این در خصوص لوبیا و شکل ظاهری آنها اطلاعاتی در اختیار دارید. اما لوبیا یک واژه‌ی کلی است به این دلیل که انواع مختلف و زیادی از آن در سرتاسر جهان موجود می‌باشد. این لوبیاها منبع خوبی از پروتئین، آهن، منیزیم، پتاسیم، فیبر و کربوهیدارت‌های پیچیده بوده و همچنین میزان چربی آنها پایین است. فرهنگهای مختلفی در سرتاسر جهان وجود دارد که چند نوع از این لوبیاها را در رژیم غذایی اصلی خود قرار داده‌اند. با افزایش محبوبیت مصرف غذاهای سالم و حفظ تناسب اندام و سلامتی، لوبیا نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. و به همین دلیل است که این مقاله را به منظور آموختن فوائد متفاوت لوبیا در سلامت تدوین نموده‌ایم. بنابراین، ادامه‌ی مقاله را خوانده تا دریابید که چگونه لوبیا سیاه، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و لوپین یا باقلای مصری (به رنگ زرد) (lupin) برای سلامت ما مفید می‌باشند.
 
ادامه مطلب ...

فهرستی از میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان


فهرستی از میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


فهرستی از میوه و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان



آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که به جلوگیری از آسیب سلولی کمک می‌کنند. این مقاله فهرستی از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان را که می‌توانند در یک رژیم غذایی سالم گنجانده شوند، فراهم ساخته است.

از نظر شیمیایی، آنتی اکسیدانها مولکولهایی هستند که قادر به آهسته ساختن و یا جلوگیری از اکسیداسیون دیگر مولکولها در بدن ما می‌باشند. واکنشهای اکسیداسیون در بدن رادیکالهای آزاد را می‌سازند که واکنشهای زنجیره‌ای را شروع می‌کنند که به سلولهای بدن آسیب می‌رسانند. این واکنشها با از بین رفتن رادیکالهای آزاد خاتمه می‌یابند. آنتی اکسیدانها موادی بوده که مانع از اکسیداسیون شده و در گیاهان و حیوانات موجود می‌باشند. آنها مسئول به انجام رسانیدن مؤثر عملکردهای بدن می‌باشند.

میوه و سبزیجات تازه بهترین منابع آنتی اکسیدان به شمار می‌روند به این دلیل که حاوی شماری از ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. از آنجا که مجهز به مولکولهایی به منظور تقویت سیستم ایمنی می‌باشند، انتخاب بهتری نسبت به مواد غذایی سرخ و یا فرآوری شده به حساب می‌آیند. نمونه‌های متداول آن ویتامین C، ویتامین E، گلوتاتیون، و آنزیمهایی مانند کاتالاز، پراکسیداز، و سوپراکسید دیسموتاز را شامل می‌شود. 
ادامه مطلب ...