پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

از حقایق تغذیه‌ای درمورد تخمه‌های آفتابگردان خام غافل نباشید


از حقایق تغذیه‌ای درمورد تخمه‌های آفتابگردان خام غافل نباشید


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


از حقایق تغذیه‌ای درمورد تخمه‌های آفتابگردان خام غافل نباشید



اغلب افراد در جهان از خوردن تخمه آفتابگردان لذت می‌برند و این تخمه‌ها فواید سلامتی بخش بسیاری دارند. موارد مشخص زیر، مواد مغذی مهم موجود در تخمه‌های آفتابگردان هستند که ارزش تغذیه‌ای و نقش مهمی در سلامتی دارند.
در سرتاسر سال، تخمه آفتابگردان که غنی از مواد مغذی حیاتی هستند و طعم خوبی دارند یکی از مواد مغذی طبیعی برای انسان هستند. تخمه‌های آفتابگردان، منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه برای سلامت قلب هستند و رژیمی سلامت را برای یک زندگی سالم فراهم می‌آورند. این بحث برخی حقایق تغذیه‌ای شناخته شده درمورد تخمه‌های آفتابگردان را شامل می‌شود که بیانگر فواید بسیاری هستند.
توجه: تخمه‌های آفتابگردان خام و تخمه‌های آفتابگردان بو داده، فواید سلامتی بخش مشابهی برای بدن دارند. گرچه تخمه‌های خام اغلب ویژگی‌های آنتی اکسیدانی خود را در مقایسه با تخمه‌های بوداده حفظ می‌کنند. حقایق تغذیه‌ای و فواید سلامتی بخش زیر برای هر دو مورد تخمه‌های آفتابگردان خام و بو داده صادق است.

مواد مغذی و فواید سلامتی بخش آن‌ها

آنتی اکسیدان‌ها

آنتی‌اکسیدان‌ها برای مقابله با اثرات مضری که رادیکال‌های آزاد بر بدن تحمیل میکنند، نیاز هستند. تخمه‌های آفتابگردان خام، سرشار از ویتامین E هستند که آنتی اکسیدان اصلی بدن است. در این جا به چگونگی تاثیر آن می‌پردازیم:
ویتامین E علائم بیماری‌های التهابی را مانند آرتریت، آسم، استئوآرتریت و موارد مشابه را کاهش می‌دهد.
خطر سرطان کولون را کاهش می‌دهد.
شدت گر گرفتگی و عواقب آن در زنان را کاهش می‌دهد.
زمینه عوارض ناشی از دیابت را کاهش می‌دهد.
شانس ایجاد مشکلات قلبی را کاهش می‌دهد.
تریپتوفان
تخمه‌های آفتابگردان مقدار زیادی تریپتوفان که یک آمینواسید ضروری است را دارا می‌باشند.
این آمینواسید مسئول تولید ناقل عصبی به نام سروتونین است. چرا سروتونین مهم است؟ بسیاری از دانشمندان معتقدند که این ناقل عصبی، عملکردهای حیاتی بسیاری از جمله موارد زیر دارد:
حس سلامت، رفاه و رضایت و خرسندی را بهبود می‌بخشد.
خواب شبانه خوب را سبب می‌شود.
احساس اضطراب، افسردگی و تنش را کاهش می‌دهد.
باعث می‌شود از نظر عاطفی احساس پایداری داشته باشید.
 
ادامه مطلب ...

از دست دادن حس بویایی و چشایی


از دست دادن حس بویایی و چشایی


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


از دست دادن حس بویایی و چشایی، وضعیتی است که می‌تواند تأثیر بزرگی بر زندگی ما گذارد. در این مقاله، به علل از دست دادن حس بویایی و چشایی همراه با درمانهای آنها می‌پردازیم.
توانایی ما در مزه کردن و بو کشیدن هدیه‌‌ای از جانب خداوند است. حس چشایی به ما کمک کرده از خوردن غذاها و نوشیدنی‌های خوشمزه لذت ببریم. حس بویایی به ما اجازه می‌دهد از رایحه‌های بسیار خوشبو بهره‌مند شویم. این دو حس با یکدیگر ارتباط بسیار نزدیکی دارند. در نتیجه، از دست دان حس بویایی اغلب منجر به از دست دادن حس چشایی می‌شود. نمونه‌ای از این وضعیت از دست دادن حس بویایی و چشایی پس از ابتلاء به سرماخوردگی است. مجاری بینی ما به دلیل سرماخوردگی مسدود شده و موفق نبوده طعم غذایی که می‌خوریم را احساس کنیم. چنانچه این وضعیت برای مدت زمان کوتاهی باشد، آزردگی و ناراحتی کمتری را برای ما ایجاد می‌کند. با این حال، در صورتی که این وضعیت برای مدت زمان طولانی‌تری تداوم یابد، آنگاه می‌تواند مسئله‌ای جدی به حساب آید. عدم توانایی در درک نشانه‌ی هشدار دهنده از فاسد بودن غذا و یا نشت گاز می‌تواند برای سلامت و امنیت ما خطرناک باشد.
چه عواملی موجب از دست دادن حس بویایی و چشایی می‌شوند
عامل سن: عوامل مختلفی وجود داشته که از بیماری گرفته تا آسیب دیدگی می‌توانند منجر به از دست دادن حس بویایی و چشایی شوند. مطالعات تحقیقاتی صورت گرفته نشان می‌دهند که از دست دادن حس بویایی و چشایی با افزایش سن ناشی از زوال اعصاب کنترل کننده‌ی حواس بویایی و چشایی شروع می‌شود. افراد بالای 60 سال بسیاری از توانایی‌های بویایی و چشایی خود را به همین دلیل از دست می‌دهند.
انسداد بینی: انسداد در مجرای بینی شایع‌ترین علت این وضعیت به شمار می‌رود. این امر می‌تواند به دلیل عفونت سینوس، عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، آلرژی، رشد پولیپ در بینی یا حفره سینوس، و غیره اتفاق افتد. در تمامی این عوارض، میزان رایحه‌ا‌ی که به گیرنده‌های بویایی در مجرای بینی می‌رسند، به دلیل انسداد کاهش یافته و مشکلات بویایی و چشایی را بوجود می‌آورد.
پرتو درمانی: کسانی که به منظور درمان سرطانهای سر و یا نواحی گردن تحت پرتودرمانی قرار دارند به احتمال زیاد حواس بویایی و چشایی خود را از دست می‌دهند.
دلایل دیگر: بعضی افراد به طور مادرزادی فاقد حس بویایی و چشایی می‌باشند که به آن آنوسمی مادرزادی نیز گویند. وارد شدن هرگونه‌ صدمه به سر که بر روی اعصاب مسئول حس بویایی تأثیر بگذارد، می‌تواند موجب از دست دادن موقت و یا دائمی حس بویایی و چشایی شود. افراد مبتلا به بیماریهای سیستم عصبی، اختلالات هورمونی، بیماری‌های لثوی و یا بیمارانی که حنجره یا جعبه صوتی خود را از دست داده‌اند نیز ممکن است با این مشکل مواجه شوند. عوارض جانبی برخی داروها و یا قرار گرفتن طولانی مدت در معرض مواد شیمیایی مضری مانند حشره کش‌ها می‌تواند این حواس را ناتوان سازد. استعمال دخانیت می‌تواند موجب آسیب شدید به غشاهای بینی شده در نتیجه حس بویایی تضعیف گشته و مواد غذایی به نظر بی مزه می‌رسند.
 
ادامه مطلب ...

اطلاعات تغذیه‌ای آرد بادام


اطلاعات تغذیه‌ای آرد بادام


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


اطلاعات تغذیه‌ای آرد بادام

 

بادام مغز خوراکی سالمی بوده که در بسیاری نقاط جهان به عنوان آجیل، روغن و نیز آرد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مقاله در خصوص ارزش غذایی آرد یا پودر بادام وارد شده در رژیم غذایی صحبت خواهد کرد.
همه ما از فوائد بادام اطلاع داریم. بادام مغز میوه می‌باشد. و یکی از سالمترین و مغذی‌ترین آجیل و یا مغزهای خوراکی است. ما آن را به فراوانی در غذاهای خود مورد استفاده قرار می‌دهیم اما بیشتر از همه به عنوان تنقلات مصرف می‌شود. هنگامی که بر روی دسرهای خوشمزه پاشیده می‌شود طعم آنها را غیر قابل مقاومت می‌سازد. شکل روغن و یا پوره‌ی بادام کمتر از خود آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. اشکال خوراکی مختلف آن همچنین از آرد تشکیل شده‌اند. اکثر ما در مورد آرد یا پودر بادام اطلاعاتی داریم. این آرد چگونه تهیه می‌شود؟ خوب بایستی گفت که این کار یک فرایند ساده بوده که در آن بادام خام سفید شده به شکل پودر آسیاب می‌شود. این یک آرد ساده است، اما برخلاف آردهای دیگر مغذی‌ترین و سالم‌ترین آنها به شمار می‌رود.

به چه علت آرد بادام؟

پودر یا آردم بادام جایگزین سالمی برای آرد گندم معمولی و یا سفید به حساب می‌آید. مزیت این آرد عاری بودن آن از گلوتن می‌باشد. بنابراین جایگزینی عالی برای طبخ سالم در شیرینی پزی و سایر غذاها است. افرادی که نسبت به گلوتن آلرژی دارند و یا افرادی که به جهت مشکلات پزشکی و یا سلامتی تحت رژیم غذایی هستند، مصرف این آرد همچنین بسیار عالی خواهد بود. آرد بادام را می‌توان به صورت آماده از فروشگاه خریداری نمود به طوریکه در انواع نشانهای تجاری یافت می‌شود در حالی که بعضی افراد این آرد را در خانه تهیه می‌کنند.

اطلاعات تغذیه‌ای آرد بادام

بادام به خودی خود بسیار مغذی است، در این صورت آیا آرد تهیه شده از این مغز نیز به همان اندازه مغذی می‌باشد؟ این میزان مغذی بودن کمتر است یا بیشتر؟ خوب اجازه دهید آن را مورد بررسی قرار دهیم. ارزش غذایی آرد بادام را با مواد مغذی موجود در "1" /"4" فنجان (تقریباً 42 گرم) از آن طبقه بندی کرده‌ایم.

پروتئین و کربوهیدرات

مقدار کل کربوهیدرات موجود در آرد بادام 6 گرم است، که از این میزان 3 گرم فیبر خوراکی را تشکیل می‌دهد. بنابراین آرد بادام گزینه‌ای عالی برای افرادی به حساب می‌آید که تحت رژیم غذایی با کربوهیدرات پایین بوده و جایگزینی سالم‌تر برای آرد گندم است که میزان کربوهیدرات آن 24 گرم می‌باشد. میزان پروتئین موجود در آرد بادام 5 گرم است که سالم‌تر از میزان پروتئین موجود در آرد گندم و سفید است.
 
ادامه مطلب ...

آثار منفی که ممکن است قهوه بر سلامتی شما داشته باشد


آثار منفی که ممکن است قهوه بر سلامتی شما داشته باشد

قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


آثار منفی که ممکن است قهوه بر سلامتی شما داشته باشد

قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها است که هنگامی که به مقدار زیاد مصرف می‌شود می‌تواند بر سلامتی مضر باشد. در این مقاله لیستی از اثرات منفی قهوه بر سلامتی نوشته شده است.
قوقه یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان است. اگرچه نوشیدن قهوه باعث می‌شود حسی تازه و انرژی زیاد داشته باشید، اما چند عارضه جانبی همراه با مصرف بیش از حد آن وجود دارد. اثرات منفی قهوه بیشتر به خاطر وجود کافئین و اسید تانیک در آن است.

عوارض مصرف قهوه

برای مدت کوتاهی سطح انرژی را در بدن افزایش می‌دهد. اما پس از مدتی، یک فنجان قهوه مثل قبل تاثیرگذار نخواهد بود. از این رو، میل خواهید داشت تا میزان بیشتری قهوه مصرف کنید که ممکن است این امر تبدیل به عادت شود. این امر منجر به خستگی آدرنال نیز می‌گردد.
شخصی که دارو مصرف می‌کند باید از مصرف قهوه خودداری کند، چون ممکن است با هم تداخل داشته باشند.
کافئین با یک ماده شیمیایی موجود در مغز به نام آدنوزین که دارای اثر آرام‌بخشی است تداخل ایجاد می‌کند.
کافئین ممکن است به تنگ شدن رگ‌های خونی منجر شود. این وضعیت به دلیل افزایش سطح کورتیزول رخ می‌دهد.
به کودکان نباید قهوه داده شود زیرا هضم کردن آن برای کودکان سخت است. کبد آن‌ها نمی‌تواند به سوخت و ساز کافئین بپردازد و از این رو، کافئین به مدت 4 تا 5 روز در بدن آن‌ها باقی می‌ماند. این امر ممکن است به بی‌خوابی و تحریک پذیری منجر شود.
زنان باردار باید از آن اجتناب کنند چون ممکن است منجر به نقص‌های مادرزادی، سقط جنین، تولد زودرس نوزاد و وزن کم هنگام تولد شود.
اثر منفی دیگر نوشیدن قهوه این است که می‌تواند منجر به اسپرم تنبل منجر شده و در نتیجه باروری را کاهش دهد.
قهوه می‌تواند به دندان آسیب برساند، و منجر به تغییر رنگ آن‌ها شود.
قهوه حتی سطح قند خون را افزایش می‌دهد. از این رو، افراد مبتلا به دیابت نیز باید از آن خودداری کنند. تحقیقات به روی چندین شخص ثابت کرده است که قهوه بیش از حد منجر به محرومیت از خواب می‌گردد.
قهوه به خاطر تغییر فشار خون و ضربان قلب نیز شناخته شده است. حتی به ادرار مکرر نیز منجر می‌شود. این ماده جذب مواد معدنی ضروری و مواد مغذی که برای عملکرد بدن مورد نیاز هستند را نیز مختل می‌کند.این امر می‌تواند باعث ایجاد عوارض جانبی گردد، و می‌تواند منجر به بیماری‌هایی شود که به دلیل نبود این مواد معدنی ایجاد می‌شوند. ویتامین‌های آ، ب و ث جزو آن‌هایی هستند که بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند. همراه با این، جذب مواد معدنی مانند آهن، روی و کلسیم نیز به دلیل مصرف قهوه مختل می‌گردد.
اگر به مقدار متوسط مصرف شود، قهوه اثر جانبی بر روی بدن نخواهد داشت. بهتر برخی اوقات و در مقدار متوسط مصرف شود و از مصرف بیش از حد آن باید به شدت اجتناب گردد.

آیا اسید فولیک به کاهش وزن کمک می‌کند؟


آیا اسید فولیک به کاهش وزن کمک می‌کند؟


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


آیا اسید فولیک به کاهش وزن کمک می‌کند؟
 

عملکرد و وظیفه‌ی اسید فولیک یا فولیک اسید چیست؟ آیا اسید فولیک (فولات) به کاهش وزن کمک می‌کند؟ اگرچه همه به فولیک اسید نیاز دارند. اما برای خانمها وجود آن قبل و در طول بارداری بسیار حیاتی است. این مقاله اهمیت این عنصر حیاتی در رژیم غذایی را به همراه پاسخ به سئوالات بالا توضیح خواهد داد. به خواندن ادامه داده تا از عملکردهای فولات اطلاع یابید.

ویتامین B9 تحت عنوان اسید فولیک شناخته می‌شود. همچنین به ویتامین BC یا فولاسین اشاره دارد. شکل و فرم طبیعی اسید فولیک را فولات نامند. اسید فولیک، شکل ترکیبی یا مصنوعی فولات، به شکل مکمل در دسترس می‌باشد. ویتامین B9 یک ویتامین محلول در آب بوده که نقش مهمی در عملکردهای مختلف متابولیکی بدن ایفاء می‌کند. وجود مقدار کافی اسید فولیک در بدن یک زن قبل و در طول دوران بارداری از نقص‌های مادرزادی در نوزادان، به خصوص نقص مغز و ستون فقرات جلوگیری می‌کند. و نقش مهمی در رشد و تقسیم سلولی دارد. اما آیا اسید فولیک به کاهش وزن شما کمک می‌کند؟ جهت یافتن جواب، اجازه دهید نگاهی به فوائد مهم سلامتی بخش آن بیاندازیم.

عملکردهای اسید فولیک

• اسید فولیک به همراه ویتامین B12 و ویتامین C، به ساخت پروتئین‌های جدید در بدن کمک می‌کند.
• اسید فولیک تکامل سلول‌های قرمز خون را تسهیل ساخته و وجود آن جهت سنتز و ترمیم DNA مورد نیاز است.
• عملکرد سلولهای بدن را بالا برده و به رشد بافتها کمک می‌کند.
• نقش مهمی در تکامل لوله عصبی در دوران بارداری ایفاء می‌کند، و مانع از بوجود آمدن نقائص مادرزادی در نوزادان می‌شود.
• به ثبات فشار خون کمک کرده و در نتیجه از بروز سکته‌ی قلبی جلوگیری می‌کند.
• اسید فولیک به کاهش سطح اسید آمینه، هموسیستئین، کمک می‌کند که به نوبه خود به جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی کمک می‌نماید.
• نرمی پوست و استحکام مو را بالا می‌برد.
• باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر می‌شود به این دلیل که به از دست ندادن حافظه و تیز هوشی کمک می‌کند.
• مانع از بروز انواع خاصی از سرطان و دژنراسیون ماکولا می‌شود.
• قدرت باروری را بالا برده و شیر مادر را افزایش می‌دهد.
• از نشانه‌های پیری کاسته و مانع از بروز اختلالات وابسته به سن مانند از دست دادن شنوایی، پوکی استخوان، درد عصبی، مشکلات خواب، و غیره می‌شود.
• به همراه سایر ویتامین‌های گروه B، جهت درمان افسردگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اکنون که از عملکردهای اسید فولیک اطلاع یافتید، حتماً مشتاق بوده که مواد غذایی سرشار از اسید فولیک را بشناسید. در این بخش فهرست کوچکی از این مواد غذایی را در اختیارتان قرار می‌دهیم. 
ادامه مطلب ...