اغلب افراد در جهان از خوردن تخمه آفتابگردان لذت میبرند و این تخمهها فواید سلامتی بخش بسیاری دارند. موارد مشخص زیر، مواد مغذی مهم موجود در تخمههای آفتابگردان هستند که ارزش تغذیهای و نقش مهمی در سلامتی دارند.
در سرتاسر سال، تخمه آفتابگردان که غنی از مواد مغذی حیاتی هستند و طعم خوبی دارند یکی از مواد مغذی طبیعی برای انسان هستند. تخمههای آفتابگردان، منبع غنی از آنتی اکسیدانهای اسیدهای چرب اشباع نشده چندگانه برای سلامت قلب هستند و رژیمی سلامت را برای یک زندگی سالم فراهم میآورند. این بحث برخی حقایق تغذیهای شناخته شده درمورد تخمههای آفتابگردان را شامل میشود که بیانگر فواید بسیاری هستند.
توجه: تخمههای آفتابگردان خام و تخمههای آفتابگردان بو داده، فواید سلامتی بخش مشابهی برای بدن دارند. گرچه تخمههای خام اغلب ویژگیهای آنتی اکسیدانی خود را در مقایسه با تخمههای بوداده حفظ میکنند. حقایق تغذیهای و فواید سلامتی بخش زیر برای هر دو مورد تخمههای آفتابگردان خام و بو داده صادق است.
مواد مغذی و فواید سلامتی بخش آنها
آنتی اکسیدانها
آنتیاکسیدانها برای مقابله با اثرات مضری که رادیکالهای آزاد بر بدن تحمیل میکنند، نیاز هستند. تخمههای آفتابگردان خام، سرشار از ویتامین E هستند که آنتی اکسیدان اصلی بدن است. در این جا به چگونگی تاثیر آن میپردازیم:ویتامین E علائم بیماریهای التهابی را مانند آرتریت، آسم، استئوآرتریت و موارد مشابه را کاهش میدهد.
خطر سرطان کولون را کاهش میدهد.
شدت گر گرفتگی و عواقب آن در زنان را کاهش میدهد.
زمینه عوارض ناشی از دیابت را کاهش میدهد.
شانس ایجاد مشکلات قلبی را کاهش میدهد.
تریپتوفان
تخمههای آفتابگردان مقدار زیادی تریپتوفان که یک آمینواسید ضروری است را دارا میباشند.
این آمینواسید مسئول تولید ناقل عصبی به نام سروتونین است. چرا سروتونین مهم است؟ بسیاری از دانشمندان معتقدند که این ناقل عصبی، عملکردهای حیاتی بسیاری از جمله موارد زیر دارد:
حس سلامت، رفاه و رضایت و خرسندی را بهبود میبخشد.
خواب شبانه خوب را سبب میشود.
احساس اضطراب، افسردگی و تنش را کاهش میدهد.
باعث میشود از نظر عاطفی احساس پایداری داشته باشید.