خاصیت ها،کاربرد و مضرات روناس
قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید
www.takcarpet.blogfa.com www.takcarpet.ir
روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید
Rubia Tinctorum نام علمی روناس میباشد.روناس گونه ای است که از سرده روناس میباشد و این گیاه در برخی منطقه های آسیا،در شمال آفریقا و در منطقه های مدیترانه می روید.خارهای ریز ساقه گیاه روناس را پوشانده اند و حدوداً ۲ متر ارتفاعش است.خارهای ریز این گیاه سبب چسبندگی آن به درختان و دیوار میشود و بالا میرود.
طبع گیاه روناس گرم و خشک بوده، درمان نرمی استخوان، تسکین درد سیاتیک، رفع بیحسی دست و پا و برخی بیماریهای پوستی از خواص روناس (Madder) است.
روناس از تیره گیاهی روبیاسه و از گیاهان چند ساله بوده که از ریشه آن، یکی از بادوامترین رنگهای قرمز طبیعی به نام آلیزارین به دست می آید و به همین دلیل جزء یکی از گیاهان رنگدار صنعتی محسوب میگردد. از برگ و ساقه این گیاه به عنوان علوفه حیوانی و از ریشه آن، به عنوان یک ماده رنگزا جهت استفاده در رنگرزی استفاده میشود. چندین گونه از گیاه روناس، به عنوان گیاه زینتی کشت میشود که برخی منبع رنگ و بعضی دیگر از نظر دارویی مهم هستند. این گیاه به حالت وحشی در منطقه مدیترانه از اسپانیا تا آسیای صغیر و همچنین در شمال آفریقا و برخی نواحی آسیا میروید. منشاء اولیه آن خاور نزدیک و قفقاز بوده است. روناس در قدیم در ایران به صورت سنتی در تبریز، ارومیه، اراک، فارس و یزد کشت میگردید و امروزه نیز به صورت خودرو در استان مرکزی و ساوه به صورت علف هرز در باغها در و در استان فارس نیز به صورت گیاه مرتعی مشاهده میشود. ریشه این گیاه علاوه بر استفاده در صنایع رنگرزی، دارای طعمی تلخ و گس بوده و قسمت مهم این گیاه از نظر طبی محسوب میشود. در ادامه مضرات و خواص روناس گردآوری شده است.
خواص روناس (طبیعت و خواص درمانی)
روناس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است. برخی خواص دارویی این گیاه عبارتند از: