چه غذاهایی برای معدهی شما خوب یا بد است؟
قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید
www.takcarpet.blogfa.com www.takcarpet.ir
روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید
اختصاصی موضوع آزاد:
غذاهایی که قندهای قابل تخمیر یعنی مونوساکاریدها، دیساکاریدها و
الیگوساکاریدها و پولیولهای قابل تخمیر (FODMAP) را دارند، باکتریهای
موجود در رودهی شما را تغذیه میکنند و موجب بروز التهاب روده، گاز، نفخ و
مشکلات دیگر شکمی میشوند. کاهش مصرف غذاهایی که FODMAP دارند، به هضم
غذای شما کمک کرده و مشکلات دستگاه گوارشی را کاهش میدهند و در نهایت منجر
به کاهش وزنتان نیز میشود.
از خوردن هندوانه اجتناب کنید
این میوهی تابستانی دوستداشتنی چندان بی ضرر هم نیست. هندوانه فروکتوز،
فروکتان و پلیال بالایی دارد که همگی جزو FODMAP به حساب میآیند. به خاطر
داشته باشید هرچه FODMAP بیشتری جذب کنید، مشکلات شکمی بیشتری هم خواهید
داشت.
از خوردن برخی فرآوردههای تخمیری اجتناب کنید
برخی فرآوردههای تخمیری برای معدهی شما خوب هستند اما برخی دیگر ممکن است
مشکلاتی به وجود بیاورند. غذاهای فرآوری شده شامل پنیر، سرکه، ماست، ترشی
کلم و خیارشور میشوند. در مورد ماست، شیر باکتریهایی دارد که لاکتوز را
میشکند. هضم باقیماندهی آنها برای شکم شما سادهتر است. برای همین غذاهای
فرآوری شده مانند ماست اکثرا به عنوان "غذاهای پروبیوتیک" شناخته میشوند
که برای رودهی شما مفید هستند. از لبنیاتی استفاده کنید که لاکتوز کمی
دارند، به این صورت هضم و گوارش خوبی خواهید داشت.
از خوردن پسته، بادامزمینی، فندق و بادام اجتناب کنید
اکثر آجیلها برای معدهی شما خوب هستند؛ اما پسته و بادامزمینی فروکتان و
گلاکتو اولیگو ساکارید دارند که از FODMAPها به حساب میآیند. فندق و
بادام نسبت به آجیلهای دیگر FODMAP بیشتری دارند، پس مقدادیر محدودی از
آنها (مثلا 10 عدد یا 1 قاشق چایخوری از کرهی آنها در هر وعده غذایی) در
هر وعده مصرف کنید. شیر بادام ننوشید چون به مقدار زیادی بادام دارد.
غذاهای اسیدی را با احتیاط مصرف کنید
تقریبا در تمامی لیستهای مواد غذایی مضر برای هضم و گوارش، غذاهای اسیدی مانند پرتقال و گوجه فرنگی را پیدا خواهید کرد.
همه فکر میکردند این مواد غذایی موجب سوزش معده میشوند، اما مطالعات نشان
داده است که غذاهای اسیدی هیج تاثیری روی فشار اسفنکتر تحتانی مری (فشار
روی دریچهی بین مری و معده) ندارد و موجب بروز علائم سوزش معده نمیشود.
با این حال اگر رفلکس معده شدید دارید که درمان نشده و مری شما را تحریک
میکند، مصرف غذاهای اسیدی میتواند مانند نمک روی زخم پاشیدن باشد. پس اگر
حس کردید مصرف این نوع مواد غذایی مانند پرتقال و گوجه فرنگی سوزش معدهی
شما را بدتر میکند، آنها را با میوههای دیگر جایگزین کنید.
از خوردن برخی فرآوردههای لبنی اجتناب کنید
میزان لاکتوز تمام فرآوردههای لبنی یکسان نیست. برخی ممکن است برای هضم
غذا مشکل درست کنند. حتی کسانی که با مصرف لاکتوز مشکل دارند هم میتوانند
مقدار کمی از آن را مصرف کنند. این بدین معناست که تمامی محصولات مانند
شیر، پنیر و فرآوردههای لبنی دیگر معدهی شما را اذیت نمیکنند. پنیرهایی
مانند چدار، پارمسان، پنیر سوییسی در هر وعده کمتر از یک گرم لاکتوز دارند.
ماست چکیده هم لاکتوز کمی دارد چون نسبت به ماستهای دیگر، اکثر لاکتوز
مایع آن گرفته شده است. مراقب پنیرهای فرآوری شده یا ماستهای طعمدار
باشید چون ممکن است برای طعمدار شدن به آنها شیر، آب پنیر یا محصولات لبنی
دیگر اضافه شود که میتواند میزان لاکتوز دریافتی شما را افزایش دهد.
از خوردن برخی غذاهای حاوی سویا اجتناب کنید
سویا هم مانند لوبیاهای دیگر، منبع گلاکتو اولیگو ساکارید است و زنجیرهی
قند موجود در آنها برای هضم مشکل میباشد. پنیر لوبیا (توفو) و تمپه ( از
فرآوردههای لوبیا) به نحوی تهیه شدهاند که میزان گلاکتو اولیگو ساکارید
کمتری داشته باشند و هضمشان برای شما راحتتر باشد. در مورد مصرف شیر سویا
اگر فقط با پروتئین سویا تهیه شده باشد، FODMAP کمی دارد، اما اگر از خود
دانههای سویا تهیه شده باشد، حاوی میزان زیادی گلاکتو اولیگو ساکارید است و
شیر سویا را برای بعضیها تبدیل به یک نوشیدنی گازدار میکند؛ پس بهتر است
قبل از مصرف، مواد تشکیل دهندهی آن را بخوانید.
از خوردن تمشک اجتناب کنید
بین توت فرنگی، بلوبری و تمشک، تمشک آنتی اکسیدان بیشتری دارد و غنی از
پلیال است. قند آن هم برای هضم بسیار مشکل میباشد که اگر معدهی حساسی
داشته باشید شما را اذیت خواهد کرد.
از خوردن برخی محصولات حاوی گوجه فرنگی اجتناب کنید
گوجه فرنگی تازه و کنسروی برای معدهی شما خوب هستند اما مصرف رب گوجه
فرنگی، به دلیل فروکتوز بالایی که دارد قابل تعمق میباشد و به دلیل FODMAP
موجود در آن بهتر است استفاده نشود. سس گوجه فرنگی اگر به صورت خانگی درست
شده باشد و تمام آب خود را از دست نداده باشد مشکلی ندارد. اکثر سسهایی
که میخرید، پیاز و سیر (FODMAP)، قند اضافه شده (ممکن است کربوهیدرات
متراکم) و نمک (موجب نفخ میشود) دارند؛ پس از خرید آنها اجتناب کنید.
گریپفروت را با احتیاط مصرف کنید
گریپفروت به سختی هضم میشود. یک تکه از آن برای یک وعده کافیست اما برای
مثال نیمی از آن را نخورید. اگر میل به خوردن مرکبات دارید، لیمو شیرین،
لیمو ترش و پرتقال گزینههای بهتری هستند.
از خوردن برخی انواع شیر اجتناب کنید
تمام انواع شیر حیوانات لاکتوز بالایی دارند. این بدین معناست که شیر بز و
گوسفند به همان اندازهی شیر گاو برای معدهی شما مسئلهساز میباشند.
شیرهای گیاهی مانند شیر نارگیل، شیر سویا یا شیر بادام در واقع شیر نیستند و
به همین دلیل هم لاکتوز ندارند. اما بعضی از آنها مانند شیر سویا یا شیر
بادام خودشان FODMAP دارند که میتواند به هضم و گوارش شما صدمه بزند.
از خوردن ذرت اجتناب کنید
انواع مختلفی ذرت داریم، از جمله پاپ کورن، بلال، سوپ یا پورهی ذرت. ذرت
شیرین تازه به دلیل داشتن دو نوع FODMAP برای هضم مشکل است. پاپ کورن
خوراکی سبک و سالمی است اما کربوهیدرات متراکم (در هر 100 گرم پاپکرن 64
گرم کربوهیدرات) و چربی ترانس دارد که هر دو برای هضم غذا مشکل درست
میکنند. به عقیدهی بسیاری از مردم ذرت کنجاله و چیپس ذرت گزینههای بهتری
هستند. سوپ ذرت هم FODMAP کمی دارد. برای یافتن محصولات حاوی ذرتی که شما
با آنها راحتتر هستید، کافیست یک بار آنها را امتحان کنید و آنها را به
میزان کمی در هر وعده استفاده کنید.
کلم برگ بخورید
کلم جزو غذاهایی به حساب میآید که گاز معدهی شما را زیاد میکند، اما کلم
برگ اینطور نیست. کلم برگ FODMAP بسیار کمی دارد. کلم قرمز هم تا حدی
همینطور است، اما کاهوی چینی اینطور نیست و FODMAP بالایی دارد و اگر گاز
یا نفخ معده دارید، باید به مقدار کمتری مصرف شوند.
سس تند را با احتیاط مصرف کنید
تاثیر سس تند روی بدن هر کس متفاوت است، اما برای کسانی که سوزش معده دارند
مشکلساز خواهد بود. اگر خواستید آن را امتحان کنید، سسی بخرید که پیاز و
سیر نداشته باشد.