پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

پزشکی و سلامت وبهداشت فردی

نکات سلامت .نکات پزشکی .نکات بهداشت فردی.

آیا داروهای خواب آور مفید هستند؟


آیا داروهای خواب آور مفید هستند؟


قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید

    www.takcarpet.blogfa.com       www.takcarpet.ir 

روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید


اختصاصی موضوع آزاد:


اختلال خواب مساله ای است که همه ما کمابیش با آن آشنا هستیم و بررسی­ها نشان می‌­دهند اهمیت خواب به اندازه ای است که ادامه پیدا کردن بی­خوابی­‌های شبانه می‌­تواند حتی منجر به بیماری و سکته‌­های قلب، اضافه وزن و بیماری و مشکلات دیگر شود.


امروزه حدود 30 میلیون آمریکایی دچار اختلالات مزمن خواب هستند که بسیاری از آنها بررسی نشده باقی مانده اند. در یک بررسی انجام شده یافته­‌ها نشان دادند که تنها یک سوم این بیماران برای درمان و حل مشکل‌شان به پزشک مراجعه کرده اند.


تعداد زیادی دارو و قرص برای درمان اختلالات خواب وجود دارند که که عوارضی نداشته و امن هستند. اما از قرن ها قبل داروهای متعددی برای این اختلال استفاده می­‌شده است که متاسفانه اغلب آنها اعتیاد آور و حتی گاها کشنده بوده است.

در زمینه داروهای خواب پیشرفت بزرگی در دهه 1970 بوجود آمد که در این زمان داروهایی مثل زاناکس، هالکیون و رستوریل معرفی شدند که به مراتب امن­‌تر از داروهای گذشته خواب بودند اما هنوز اعتیاد آور بودند و عوارضی مثل بازگشت علائم بی خوابی را داشتند. به همین دلیل هم سازمان غذا و دارو پیشنهاد کرد که این داروها بهتر است در کوتاه مدت استفاده شده و بیشتر از دو هفته استفاده نشوند.


این محدودیت در دهه 1990 هم با ورود نسل جدید داروهای خواب آور باقی ماند اما به زودی مشخص شد که داروی Ambien با دیگر داروهای موجود در بازار برای مقابله با کم خوابی فرق دارد و بیمار را دچار وابستگی نمی­‌کند.


در یک بررسی که اخیرا انجام شده است از بیماران دچار اختلال خواب خواسته شده بود تا از این دارو استفاده کنند و یافته­‌ها نشان می­‌دهند که پس از 6 ماه مصرف این دارو و توقف آن، این اختلال به حالت اول بازنگشته است.


حدود 90 درصد از افراد هم اعلام کردند که این داروی Ambien به خواب آنها کمک زیادی کرده است و احساس خواب آلودگی کمتری هنگام بیدار شدن در صبح داشته اند و علاوه بر این در طول روز هم تمرکزشان روی کارها بیشتر شده است.

  

اما داروهای جدیدی مثل Lunesta و Sonata  از سوی سازمان و دارو به دلیل اثرات سوئی که داشتند، با محدودیت استفاده روبرو شدند.

آخرین قرص خوابی که وارد بازار شد Rozerem نام دارد که بر روی فعالیت مغز و ترشح هورمون ملاتونین تمرکز می­کند و در چند دهه گذشته این سبک دارو وجود نداشته است.


پزشکان معتقدند داروهای خواب برای افرادی مناسب­تر هستند و بهتر عمل می­‌کنند که بی خوابی آنها ناشی از درد یا بیماری باشد و تنها اختلال خواب به تنهایی نباشد.


اما کسانی که دچار اختلالات خواب مزمن هستند باید میزان استفاده از این قرص­‌ها را محدود کنند زیرا این درمان در واقع به عنوان درمان اولیه شناخته می­‌شود و تنها روی بی‌خوابی های کوتاه مدت ناشی از استرس و مشکلات دیگر جواب می­‌دهد و از مزمن شدن آن جلوگیری می­‌کند.


عمر و تاثیر داروهای خواب هم با یکدیگر متفاوت است و ترکیبات آنها می­‌تواند از یک تا 7 ساعت در بدن فعال بماند. بنابراین اگر مشکل به خواب رفتن باشد داروهایی مثل Sonata و Rozerem مناسب هستند اما اگر بیمار در حین خواب بیدار می­‌شود باید از داروهای با عمر و اثر طولانی تری مثل Ambien-CR و Lunesta  استفاده کند.


بررسی­‌هایی که در سال 2006 انجام شده هم نشان می­‌دهند کسانی که از گروه اول داروها استفاده کردند احساس خواب آلودگی کمتری نسبت به کسانی که گروه دوم را استفاده کرده اند در روز بعد داشتند.


اما حتی همین نسل جدید و موثر داروهای خواب هم دارای عوارض مصرف هستند که مهم­ترین آنها فراموشکاری و ضعف حافظه است و به دلیل آنکه داروهای اختلال خواب تنها بر روی علائم و از بین بردن آن به جای تمرکز روی علت عمل می­‌کنند، بهتر است برای درمان این اختلالات از درمان­‌های شناختی‌رفتاری استفاده شود که به بیمار می‌آموزد که چگونه عادت­‌های خود را برای خواب بهتر تغییر دهد.


اما این نوع درمان زمان زیادی می برد و کمبود درمانگران در این زمینه هم نشان می­‌دهد که این شیوه ممکن است روی هر فردی به نتیجه مثبت نرسد.  اغلب افراد هم ترجیح می­‌دهند که سریعا به نتیجه مطلوب و تسکین دردشان برسند.


پزشکان معتقدند بیشتر مردم به دنبال داشتن خواب خوب هستند در حالی که اگر به دنبال بیداری و کیفیت بیشتر آن باشند خواب بهتری را هم تجربه خواهند کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.