رابطه بسیار عجیب آشپزی با پوست
قبل از دیدن تصاویر زیر به سایت های زیبای زیر نیز سری بزنید
www.takcarpet.blogfa.com www.takcarpet.ir
روی یکی از سایت های بالا دیدن نمایید تا زیباترین و نفیس ترین کالا را جهت دکوراسیون خانه ببینید
شاید برای ما که در منزل غذا درست میکنیم، آسان باشد که از دست زدن به یک ماده غذایی پرهیز یا کار با آن را به یکی از اطرافیان واگذار کنیم، اما این کار برای کسانی که بهصورت حرفهای به کار آشپزی مشغول هستند
و به آن بهعنوان یک شغل نگاه میکنند، جدیتر است.این افراد روزمره با انواع و اقسام موادغذایی سر و کار دارند و اگر پوست آنها به این مواد حساس باشد، مشکلات فراوانی برایشان به وجود خواهد آمد.
درماتیت یا التهاب پوست در موارد تماس با موادغذایی میتواند در محل کار یا منزل ایجاد شود و به سه شکل عمده (درماتیت تماسی- تحریکی، درماتیت تماسی آلرژیک و کهیر تماسی) دیده میشود.نکته مهم در مورد این عوارض این است که درماتیتها در همه افراد ایجاد نمیشود و ممکن است پوست افراد، به مواد مختلف واکنش نشان دهد.
بدون تردید بعد از آشپزها و نانواها که مدام با موادغذایی کار میکنند، خانمهای خانهدار در معرض ابتلا به درماتیت هستند.شایعترین نوع درماتیت تماسی شغلی در مشاغلی که شاغلان در آن در تماس مکرر با مواد غذایی هستند، درماتیت تحریکی است که از اثر مستقیم تماس ماده غذایی با پوست ایجاد میشود.
درماتیت تماسی
علایم پوستی درماتیت تماسی با توجه به شدت حساسیت فرد (استعداد ذاتی)، نوع ماده ایجادکننده و میزان تماس با ماده مورد نظر متغیر است.مهمترین علایم عبارتند از: کهیر، قرمزی پوست، پوستهریزی، خارش، ترک خوردن پوست و گاهی تاول.
چرا درماتیت ایجاد میشود؟چگونه است؟
در درماتیت یا التهاب پوست در اثر تماس با غذاها، اولین موضوع مهم، تماس طولانی و مکرر با مواد غذایی و ادویههاست که با درماتیت پایدار در ناحیه دست ظاهر میشود.علت قابلتوجه دیگری که در بروز انواع حساسیتهای تماسی به غذاها بسیار اهمیت دارد،
شستشو و تماس مکرر دستها با مواد شوینده است، یعنی بیشتر افراد مستعد، علاوه بر تماس مکرر با مواد غذایی، بهدلیل نوع کار خود مدام باید دستانشان را بشویند و به همین دلیل پوستشان در تماس مداوم با آب و مواد شوینده بهتدریج لایه شاخی خود را از دست میدهد.
این مساله میتواند عاملی موثر برای شیوع بیشتر درماتیت دستها باشد.مکانیسمهای متفاوتی برای ایجاد درماتیت تماسی با غذاها وجود دارد و بیشتر موادغذایی قادر به ایجاد این عارضه هستند، اما بروز هر یک از انواع آن در افراد مختلف به ویژگیهای پوست فرد بستگی دارد.